Stoltz-lærling til yrkes-NM

Lærling i Stoltz Entreprenør AS, Sebastian Schuurman Hess, er plukket ut til å representere Hordaland i yrkes-Norgesmesterskap i betongfaget.

Yrkes-NM har blitt arrangert i flere år, men det er bare fjerde året betongfaget har en egen kategori. Hess er en av fem lærlinger fra ulike deler av Norge som er håndplukket av Byggopp, Opplæringkontoret for Bygg- og Anleggsteknikk, til å delta.

– Det er en kombinasjon av samtaler med lærlingen, oppfatningen av vedkommende og tilbakemeldinger fra bedriften vi baserer oss på, sier Karl Antonio Strømsnes, opplæringskonsulent i Byggopp.

Strømsnes sier Hess ble valgt ut på grunnlag av gode, faglige egenskaper.

Hovedpersonen selv hadde ikke forventet dette, men sier det blir både spennende og utfordrende. Han er glad for at han har fått så gode tilbakemeldinger fra faddere i bedriften som gjøre at han er blitt plukket ut, og han opplever at han har fått god opplæring.

Økt bevissthet rundt fagarbeidere

Administrerende direktør i Stoltz Entreprenør AS Per Christian Stoltz sier dette er svært gledelige nyheter.
– Sebastian har selv æren for dette gjennom sitt gode arbeid i faget. Det er også flott for Stoltz Entreprenør AS å få bekreftet at vi er en bedrift som gir våre ansatte utfordringer og muligheten til å utvikle seg.

Stoltz sier slike arrangementet er positive for bransjen og peker på selskapets fokus på lærlinger som en del av sitt samfunnsansvar.

– Jeg håper det er med på å bidra til bevissthet rundt utdanningen av fagarbeidere. Jeg håper dette er noe oppdragsgivere også er opptatt av og at de i fremtiden ønsker å få utført entreprenørtjenester fra bedrifter som tar sin del av samfunnsplikten ved å utdanne fagarbeidere.

HR-sjef i Stoltz Entreprenør, Vidar Hundvin, sier utnevnelsen av Hess inspirerer selskapet til å bli enda flinkere til å dyrke fram de gode talentene.

– Det er utrolig kjekt at yrkesfagene blir løftet fram i et slikt YrkesNM, og absolutt gledelig at Stoltz Entreprenør vil være representert der.

Vi gleder oss til å følge Sebastian!

Yrkes-NM går av stabelen 17-20 oktober i Vestlandshallen i Åsane. Her kan du lese mer om arrangementet.