Stoltz Entreprenør AS sparker høsten i gang på Fløibanen, Bane NOR

Høsten sparkes i gang i Stoltz Entreprenør AS med opprustning av samtlige stasjoner ved Fløibanen og nytt administrasjonsbygg for Bane NOR.

Slik ser tegningen av nedre stasjon på Vetrlidsallmenningen ut. FOTO: PAAL J KAHRS ARKITEKTER AS (ILLUSTRASJON)

– Stoltz Entreprenør skal bygge om på de 5 stasjonene på Fløibanen. Det inngår både rivearbeider, betongarbeider og rehabilitering i dette arbeidet. Dette er et oppdrag som passer svært godt for vårt selskap, sier prosjektleder Per Einarsen i Stoltz Entreprenør AS.

Fløibanen skal få nye vogner og nytt maskineri i tillegg til at samtlige stasjoner skal bygges om for blant annet å gjøre dem mer tilgjengelig for rullestolbrukere og barnevogner. Den øverste stasjonen skal forlenges slik at banen stopper høyere oppe. Det gjør at man skal kunne gå av banen og rett ut på Fløyen.

Prosjektet innebærer også tekniske oppgraderinger som vil gjøre at banen kan kjøre raskere og drives mer miljøvennlig. De nye vognene vil være større og ha plass til 120 personer, dagens vogner har plass til 100.

Dersom alt går som planlagt skal den nye banen åpne 1. april 2022.

Bane NOR

Stoltz Entreprenør AS har flere spennende prosjekter på gang utover høsten. Nylig ble også en kontrakt signert for Bane Nor for et nytt administrasjonsbygg på Nygårdstangen med en verdi på 25 millioner inkl. mva. Bygget vil ha 2 etasjer og en grunnflate på 199m2 i tillegg til en truckgarasje med en grunnflate på 205m2. Oppstart vil være i september 2021.

Prosjektet skal gjennomføres som en totalentreprise og omfatter grunn- og betongarbeider, stålkonstruksjoner, trekonstruksjoner, vanlig tømrerarbeid og tekniske fag – elektro og VVS.

Stoltz Entreprenør AS ser frem mot en aktiv og produktiv høst!