Stoltz Entreprenør AS 110 år

Feiring på taket av Bergen

Rundt 150 gjester var samlet i Fløyen folkerestaurant til god mat og drikke, taler, underholdning og musikk for å feire en 110-åring i god form. Sommerværet glimret med sitt fravær, men utsikten var klar og beliggenheten var ideell for et selskap som kunne skue ut over utallige bygg de har reist i løpet av flere mannsaldre.

Med blikket bakover og fokus fremover

Fløyen var det perfekte stedet for Stoltz Entrreprenør AS sin fest!

Administrerende Direktør Per Christian Stoltz, 4. Generasjons Stoltz som driver selskapet, holdt kveldens hovedtale til forsamlingen. Han skuet litt bakover, men så mest fremover.
Per Christian begynte i bedriften i 2008, og han minnes det som en krevende periode.

— Finanskrisen feide over oss og fikk oss ned i knestående. Men takket være lojale mennesker og villigheten deres til å stå på ekstra, har bedriften nok en gang bevist at 100 år er ingen tilfeldighet. Dere som jobber her får det til å skje!

— Det handler mye om mennesker og verdier i selskapet. Selvstendighet, integritet og utvikling er viktige verdier for en bedrift å ha. Dette tror jeg også er verdier som bedriften har til felles med de ansatte.

Sjefen var tydelig stolt over arbeidet som har blitt gjort i tiden før han entret banen, og viste også klart at med en tid i endring, skal også STOLTZ følge med.

— For meg betyr innovasjon det å tilpasse seg omgivelsene og virkeligheten rundt seg. Og det har vi gjort i 110 år, sa han.

— Vi skal ikke gå ut på dato og bli en 110-åring. Det vi skal ta med oss fra 110-åringen er en god kultur som tar vare på folk og som ikke kvier seg for utfordringer.

Per Christian mottok trampeklapp fra salen. Det er jo et bra skussmål!

En senior med respekt

Far og tidligere toppleder Christian Stoltz holdt en fin tale til de ansatte og hedret alle som har vært med på å bygge opp Stoltz Entreprenør AS. Han la vekt på at valget av Fløyen ikke var tilfeldig.

— Herfra kan vi skue utover verdens vakreste by og omland der vi i Stoltz har preget bildet med så mange flotte monumenter som vi har bygget opp gjennom årene.

Han nevnte blant annet Puddefjordsbroen, Grieghallen, Torghallen, Teknisk sentral på Haukeland, Haukeland skole og ølhallene for Hansa inne i fjellet.

— En av grunnene til at vi har oppnådd en slik anselig alder, kan være at Skjeggen (grunnlegger Christian Stoltz) og hans etterkommere har vist nøkternhet og hatt stor respekt for sitt virke og for alle sine ansatte. Det er opp til neste generasjon å videreføre vår visjon: ”Bygg for generasjoner!”

Fortsetter byggverket

Prosjektleder Andreas Træen, som har jobbet i Stoltz Entreprenør AS i over 30 år, takket for maten og benyttet samtidig anledningen til si noen ord til bedriften og sine kolleger.

— Å være entreprenør – bygge – det er en meningsfylt arbeid…Vi har brukt år på å bygge vår ekspertise og det byggverket skal vi fortsette med, sa han.

— For de fleste av oss er den største utfordringen og gleden i arbeidet å være deltaker i et team – et vinnerteam – å oppnå gode resultater sammen, sa han.

Bedriftens første lærling og en erfaren mann i Stoltz Entreprenør AS, Trond Johannessen, talte også til festdeltakerne, og mintes sine mange gode år i bedriften sammen med sine kolleger.

Finn Tokvam og Claus Sellevold var kveldens toastmastere og loset deltakerne gjennom kvelden på en artig måte. Latteren satt løst, og med sin trygge selvsikkerhet, ironi og mange parodier, satt de en ekstra spiss på kvelden.

Arrangementet ble arrangert i samarbeid med Possibility.

Vi takker for festen!