SOS Barnebyer

Norges første SOS-barneby

Det som var Norges første SOS-barneby ligger i Olsvik i Laksevåg bydel, og Stoltz Entreprenør AS fikk i 2007 æren av å bygge et nytt hjem til barn som ikke kan bo sammen med sin egen familie.

SOS-barnebyen består av åtte familiehus som ligger samlet med et ute- og fellesareal. I tillegg er det et felleshus, et hus til barnebylederen og et gjestehus med hybelleiligheter.

Ny modell i Norge

SOS-barnebyen har egenskaper som gjør den spesiell i forhold til andre barneverntiltak. Den har blant annet kapasitet til å holde søsken samlet og dermed gi et nytt tilbud til søskengruppen. Barnebyen er også barnas hjem, og det er de voksne som må flytte hvis de vil slutte i jobben. Barna blir boende og beholder skole, nettverk og vennene sine.

I hvert familiehus bor det faste SOS-foreldre sammen med tre til fem barn, som sammen utgjør en SOS-familie. SOS-familiene får tett oppfølging av ansatte med barnefaglig kompetanse. Et slikt fellesskap virker styrkende for den enkelte, og så vel barn som voksne har fått en større sosial arena der de kan føle seg trygge.

STOLTZ er stolte over å ha bygget Norges første SOS-barneby!

SOS-barnebyer Norge var utbygger for prosjektet.
Stoltz Entreprenør AS var totalentreprenør.
Stor Bergen Boligbyggelag var byggherreombud.
Bjerk og Bjørge AS arkitekter.

Bilder av prosjektet