Grand Selskapslokaler

Restaurering av nye Grand konferanse- og festlokaler

Stoltz Entreprenør AS hadde totalentreprise for oppussing av ærverdige Grand Selskapslokaler i 2018, og er nå omdøpt til Grand konferanse- og festlokaler. Her har man beholdt de flotte, eldre detaljene i dekor og interiør, men gjort lokalene mer moderne for dagens bruk.

I 2019 vant Grand selskapslokaler Eiendomsprisen for det omfattende restaureringsarbeidet. BOB har sammen med GAT Bygg & Eiendom hatt ansvar for prosjektadministrasjonen.

I juryens begrunnelse heter det:

Når juryen har valgt å hedre dette prosjektet, er det fordi det insisterer på å ta vare på kvaliteter og klarer å dyrke lokalt håndverk og lokale ressurser på en måte som forvalter en kulturarv for fremtiden. Og dere må stå klare for å gjøre det igjen om 88 år, for nye tider må igjen og igjen bli minnet på at vi sammen forvalter en kulturarv gjennom vår byggutvikling.

Det er krevende å gjøre store forandringer i et eksisterende og eldre bygg. Dette stiller store krav til alle fag. Stoltz Entreprenør AS har lang erfaring med å tilbakestille eldre bygg til fordums prakt i Bergen.

Både festsalen, tilhørende barer, spisesaler, toalett og foaje og mingleområdene er rustet opp. Grand har blitt rehabilitert teknisk og interiørmessig, og det vil si at det har vært gjennom en fullstendig «make-over», der marmorgulv er slipt, intrikate panelvegger er tatt ned og satt opp igjen, nye anretningskjøkken er installert. Bygget har fått innlemmet en ny heis gjennom tre etasjer, nye publikumstoaletter, nytt ventilasjonsanlegg og nye ledningsføringer i vegger og gulv. Grand har etter renoveringen blitt høyteknologisk lokaliteter som svarer på dagens krav til funksjonalitet, kamuflert bak en fasade av dyktig utført puss og tidsriktige farger. Under gedigne heltregulv, bak de gamle kassettveggene og i de imponerende himlingene er det gjemt moderne fasiliteter.

Stoltz v/Trond Erik Monsen har vært involvert i hele byggeperioden. De har gjort en meget god jobb i alle deler av arbeidet de har vært involvert i. Ledelsen har gjort en meget god jobb og vært lett å samarbeide med.

Christian Thorbjørnsen, GAT Bygg & Eiendom

Nå står de ærverdige lokalene klare for å invitere Bergensere til fest!