Liker tempoet i entreprenørbransjen

Morten Luneng er prosjektutvikler tekniske fag i Stoltz Entreprenør AS. Dette var en ny rolle i selskapet da han startet.

— Prosjektutvikler tekniske fag har styrket selskapet innenfor tekniske fag både i tidlig fase av prosjektene og i gjennomføringen av dem. Vi stiller å sterkere i tilbudskonkurransene og det bedrer samtidig vår gjennomføringsevne, sier administrerende direktør Per Christian Stoltz.

Luneng har arbeidet i byggebransjen i hele sin karriere siden han startet som lærling i 1990. Han arbeidet som elektriker i 15 år og var bas/formann på flere prosjekter. Siden tok han ingeniørskolen innen elkraftteknikk i voksen alder og har etter endt utdannelse arbeidet i rådgiverfirma Rambøll og Cowi samt hatt lederroller i Bravida og OneCo.

— Jeg liker veldig godt pulsen og tempoet som er i entreprenørbransjen og er glad for muligheten til å anvende den kunnskapen som jeg har opparbeidet meg hos en totalentreprenør som Stoltz, sier Luneng.

Han forklarer at han har en god teknisk bakgrunn og kan bidra i mange deler av prosjektene, som for eksempel ITB-Koordinator, bistand i innreguleringsarbeider av tekniske anlegg og sørge for at selskapet får det avtalte produkt.

Prosjektsjef Sindre Mæland sier at tidligere har Stoltz Entreprenør AS stort sett støttet seg utelukkende på underentreprisekontrakter når det gjelder de tekniske fagene.

— Vi skal ha kompetanse og kapasitet til å gjennomføre prosjekter fra idè til ferdigstillelse, derfor var det viktig for oss å få ombord en person som økte kompetansen vår på de tekniske fagene, sier han.