Liker å se resultater

Rocel (18) startet som lærling i Stoltz i juni. Hun liker å være med på å bygge noe varig, noe som står seg år etter år, resultatet av arbeidet.

Hun er Stoltz sin første kvinnelige lærling. Rocel mener selv at faget ikke er godt nok introdusert for jenter.

— Jeg er interessert i å bygge noe, se resultater av hva du har jobbet med gjennom årene. Det står seg, sier hun.

Selvstendig

Rocel kom til Norge fra Filippinene som 10-åring. Foreldrene har alltid lagt vekt på å utvikle hennes selvstendighet. Det hjalp på da hun som 17-åring flyttet fra Eikanger til Eidsvåg og bodde for seg selv. Her henger hun med venner, går gjerne en tur. Men mye av tiden går med til studier. Hun går byggteknikk på Knarvik VGS, og sier hun var aller mest interessert i å spesialisere seg innen betong.

— Det går kjapt, man må være flink å bevege seg, det skjer ting. Jeg blir fort lei dersom jeg må være i ro, sier hun.

Hvilke forventninger har du til læretiden?

— Jeg tror det kommer til å gå fort, jeg tror jeg kommer til å bli pushet til å lære mer, bli flinkere til å jobbe mer effektivt, sier Rocel.

Aller mest gleder hun seg til å få jobbe ute. Til tross for at været i Norge og i Bergen er en av de største forskjellene fra hjemlandet Filippinene, lar hun seg ikke affisere av det. Det er bare å kle seg bra, mener hun.

Hvilke planer har du for fremtiden?

— Jeg har lyst til å videreutdanne meg til bygg ingeniør, kanskje ta flere fagbrev, sier Rocel.