Forskaling er spesialiteten

I år feiret Michal Skiba 10 år i Stoltz Entreprenør AS. Skiba er dyktig på mye, men skinner på ett spesielt område.

— Jeg kom til Norge i 2006, begynte i Stoltz Entreprenør AS samme året gjennom vikarbyrå og fikk fast jobb i 2007, sier Michal.

Familien ble igjen i hjemlandet Polen. Først fem år senere kom den eldste datteren også til Norge. Ett år senere kom resten av familien – kone og de to yngste barna. I dag er barna 22, 17 og 11 år.

Hva liker du best med jobben din?

— Jeg liker at det er allsidig. Jeg gjør alt fra forskaling til demolering. Men det er forskaling jeg gjør aller best, sier Michal.

Stoltz Entreprenør AS er spesialister på betong. Forskaling er en midlertidig konstruksjon som former den ferske betongen og holder den på plass til den har hardnet.
Hvilken jobb husker du best?

— Vi gjorde en fin jobb på Fana Gymnas med å sette opp en klatrevegg og en del benker. Det var en litt annerledes jobb.

Dette viser for øvrig bredden i jobbene både Michal og Stoltz Entreprenør AS kan gjøre – alt fra spesielle småjobber som ofte krever ekstra problemløsning, til store prosjekter som totalentreprenør.

Michal trives godt i sitt nye hjemland og i bedriften. Han sier for øvrig at Per Christian Stoltz, administrerende direktør i selskapet, fikk en ekstra stjerne i boken da han på 110-årsjubileet til bedriften snakket polsk i talen. Det satt han og flere kolleger pris på!