Brokk-spesialisten

Demoleringsavdelingen i STOLTZ utfører spesialentreprenørtjenester for offentlige byggherrer, borettslag og private huseiere. Dyktige fagarbeidere har lang erfaring med betongsaging, kjerneboring og rivning. Steinar Aakvaag har vært i bedriften siden 1998. Han er ekspert på å kjøre brokk- den lille demoleringsmaskinen som utfører en viktig jobb.

En av de første jobbene Steinar var med på, var å bygge tilbygget til Puddefjordsbroen i 1999 – en nær identisk bro helt inntil den gamle som også ble bygget av Stoltz Entreprenør AS og åpnet i 1956.
Den jobben som har gjort størst inntrykk, er av nyere dato – Ålvik kraftstasjon. Steinar var eneste Stoltz-mann på laget sammen med ansvarlig entreprenør AF-Gruppen. Her var det store utfordringer på grunn av det bratte terrenget.

— Det var veldig bratt. Vi ble flydd opp med helikopter om det var bra vær. Om det var dårlig vær eller tåke, og det var det ofte, måtte vi gå opp, kanskje vi ble fløyet halvveis. Så måtte vi gå ned igjen. Det tok rundt 1 ½ time, det var så bratt. Det var fint på fine dager, men det var noen dårlig dager der også, forteller Steinar.

Et sikringsselskap var hyret inn for å ta seg av sikkerheten for de involverte – de måtte gå md klatresele både opp og ned. Utstyret som skulle opp på toppen, måtte også flys opp. Her oppe ble det boltet fast sidene det var så bratt, så de ikke skulle ramle ned fra fjellet.

— Det var en utfordrende jobb, sier mannen som for øvrig er 4-barnsfar!