110 år i 2015


Du er her:
Erfaren murmester

Thomas Mjelde er murmester i Stoltz Entreprenør AS, og er behjelpelig med å finne de beste løsningene for våre kunder.
Murmesteren har lang erfaring og flere år bak seg i faget.
 
- Som far ,så sønn. Mitt valg av yrke var ikke så vanskelig, sier Thomas som startet i læretid hos sin far allerede som 15-åring.
- Dette var den gamle svenneopplæringen, og jeg gikk på skolen en dag i uken i de tre årene læretiden varte. Jeg var ferdig
murersvenn i 1987, og arbeidet etter dette i andre murerfirma, sier han.

I 1993 startet Thomas eget murerfirma og tok mesterbrev i 2004.
- I denne tiden var jeg innom det meste faget kunne by på og jeg hadde gleden av å lære opp flere murersvenner, sier Thomas.
- Når jeg i 2012 fikk muligheten til å starte som murmester/prosjektleder i Stoltz Entreprenør AS, var dette en utfordring jeg ikke kunne la gå fra meg. Her er store muligheter for egenutvikling og en enorm erfaring som sitter i korridorene og ute blant fagarbeiderne.

Murmesteren sier rehabilitering av gammel murteknikk er noe av det mest spennende med jobben.

- Dette er det mye av hos STOLTZ. Det er fascinerende å studere gamle ornamenter, gesimser, «løvehoder», murborder og annen
fasadeutsmykning som var vanlig i gamle dager, og som vi i dag etter beste evne må prøve å gjenskape ettersom skader og forvitring inntrer, sier han.

- Det er i denne sammenheng uhyre viktig å ta lærdom av de gamle håndverkerne så fagkunnskapen ikke går i glemmeboken.
Heldigvis har vi fortsatt slike karer i STOLTZ.
 

Bredt spekter av tjenester

 
Thomas og hans murerlag tilbyr et bredt spekter av murertjenester, og kan være behjelpelig med det meste. Støping av badegulv,
skorstein, murpuss, peismuring, ovnsmontering, flis legging, lecamuring, fasaderehabilitering, svømmebasseng, teglmuring, skiferlegging, trapper og belegningsstein er bare noen jobber som jevnlig etterspørres av den store kundemassen Thomas og hans kolleger daglig betjener.

KONTAKT

Besøksadresse:
Damsgårdsveien 145
5160 Laksevåg

Tlf sentralbord: 55 34 86 00
E-post: firmapost@stoltz.no

BROSJYRE

BROSJYRE