110 år i 2015


Du er her:
Nye Galleriet kjøpesenter

Stoltz Entreprenør AS har hatt totalentreprise på kjøpesenteret Galleriet i Bergen sentrum som nå står klar i ny innpakning. Prosjektet har vært krevende med tanke på at senteret har vært i full drift i byggeperioden.

—Galleriet har vært et utfordrende totalentrepriseoppdrag for bedriften vår. Vi ser på oss selv som løsningsorienterte og har etter beste evne løst oppdraget med et spesielt fokus på sikkerheten samtidig som vi har forsøkt å legge til rette slik at butikkene i Galleriet har kunnet drive som normalt, sier administrerende direktør i Stoltz Entreprenør AS, Per Christian Stoltz.

 —Det er derfor gledelig å kunne lese at Galleriet har opplevd omsetningsvekst under ombyggingsperioden.

 Galleriet fremstår mer innbydende, lunere og mer moderne enn tidligere. Senteret har blant annet fått nye himlinger i eik med ny belysning. Tekniske enheter er levert i matt sort finish. 

Det er også støpt nye dekker i 3. og 5. etasje med nye glassrekkverk, oljet eikeparkett og møbler. Galleriet har fått ny inngang der hvor Norli tidligere hadde butikk. Her er nye glassfasader, skifer på gulv og himling. Diverse andre installasjoner er også oppgradert. 

—Utfordringen med å gjennomføre en så stor ombygging når senteret skal være i drift, er løst ved et tett, konstruktivt og godt samarbeid med byggherre og underentreprenører samt at store deler er arbeidene er utført om natten, sier prosjektleder i Stoltz Entreprenør AS, Jan Lilleskare. 

 
   
   
 

 

Tilbake til røttene ved Kjebogen kai

Algaard & Stoltz, starten på Stoltz Entreprenør AS, startet sin virksomhet i 1905 med å bygge kaier. Ved Kjebogen kai har selskapet gått tilbake til røttene. Her har naturens elementer virkelig skapt utfordringer.

— Her har det vært vær og vind, flo og fjære, bølger og sjøsprøyt og utfordringer med snø og en kald vinter, sier prosjektleder Bjarte Soltveit til Støpeskjeen.

Grunnarbeidet begynte i mai 2017 med utsprenging av 40 000 kubikk med fast fjell. Sjøen ble fylt inn med masser for å lage kaifronten og ble det foretatt dypkomprimering av utfylt område. Her brukte man en maskin med et fall lodd på 22 tonn som man slapp fra 11 meters høyde for å komprimere massene helt ned til bunns. Her har det vært sjøarbeid med undervannsutsprengning, mudring av seilingslei med 4500 kubikk og miljøtildekking av forurenset havbunn 2000 m2.

 Tunge elementer

Betongarbeidene startet i oktober med prefabrikasjoner av elementer på land etter at fundamentering for kai med stålpæler var foretatt av underentreprenør. Montasjen startet i januar og foregikk utover vinteren. Kaidekke ble støpt i mai i år.

—  Tunge elementer har vært en utfordring, Men Bjørn Lillemoen har vært flink å legge en god plan på dette, sier Soltveit.

 —  Det har krevd mye planlegging for å optimalisere produksjonen, slik at det skulle være minst mulig rigging ut og inn med mobilkran. Dette er en utfordring som vi har løst bra, det har vært en suksess, sier han.

 Han syns det har vært spennende å jobbe med kai, det er ikke noe man gjør hvert år.

 — Det er spennende med sjø og sjøarbeid, fundamentering. Men det er jo utfordrende å ikke kunne se hva du holder på med i sjøen. Vi har filmet og scannet for å få kontroll, sier prosjektlederen som er fornøyd med resultatet. 

 
  
  
 
 
Gartnerhagen Minde - ansiktsløft for et område

Hele åtte år etter prosessen med å reise Gartnerhagen Minde startet, er alle de fem byggene ferdigstilte. Den første sofaen flyttet inn i januar 2013, og de nye beboerne kunne fra august 2014 nyte utsikten fra toppetasjen i det femte og siste bygget. 
 
 

Gartnerhagen Minde består av 2, 3 og 4-roms leiligheter på mellom 55 og 100 m2. Med fornøyde beboere, naboer og ansatte i Stoltz m prosjektet kunne sies å ha vært en suksess.

Utsikt og nærhet til byen

Wisdom Opara (27) flyttet inn i sin leilighet 1. januar 2013, og sier han og konen er veldig fornøyd med sin nye bolig

— Det er utsikten og den nære beliggenheten til byen som gjorde at vi valgte denne leiligheten, sier han til Stoltz og legger til at det er mange unge med barn, men også en del eldre mennesker. En miks av ulike aldre!

Området som tidligere huset et tomt gartneri, hadde ligget øde i mange år. Naboene kan nyte godt av et område som definitivt har fått et løft, som ser ordentlig ut, og som igjen yrer av liv og fornøyde beboere.
 
Prosjektet er blitt godt mottatt av beboere og naboer og er blitt et stort løft for området generelt!
 
Prosjekttype: Nybygg / Delte entrepriser
 
·        

·         

 

 

Oseana kunst- og kultursenter

 
 
I vannkanten ved Bjørnefjorden på Os ligger Oseana kunst- og kultursenter og nærmest dupper i bølgeskvulp.
Stoltz Entreprenør AS hadde hovedentreprisen på betongarbeider og bærekonstruksjoner på dette unike bygget som åpnet dørene for publikum i 2011.
 
Bygget vant den gjeve prisen "Årets Bygg" i 2011 og ble i tillegg hedret med tittelen "Årets lokale klimatiltak" av miljøorganisasjonen Zero på Norges største klimakonferanse samme år.
 
Oseana er tegnet av Grieg Arkitekter og er lett gjenkjennelig med bølgende former og store glassfasder.
Bygget, som er et miljømessig forbilde, er kledd med et 463m2 solcellepanel som forventes å generere 42 000 kWt per år, og dermed dekke 20 prosent av byggets elektrisitetsbehov. 
 
 
 
 
 
Rehabilitering av Sandsli borettslag

Stoltz Entreprenør AS hadde våren 2015 en totalentreprise for Sandsli Borettslag. De 140 leilighetene i de 3 boligblokkene har gjennomgått en omfattende rehabilitering, ombygging og fornying.

Borettslaget fikk nye heiser, nytt ventilasjonsanlegg, nye vinduer og dører i tillegg til større balkonger. Nye rekkverk på balkongene og inngangspartiene samt ny fargerik fasadekledning i lakkert aluminium pryder nå borettslaget.

Demoleringsavdelingen i STOLTZ har også vært involvert i prosjektet og har utført rivearbeider av de gamle blomsterkassene og dekkene på balkongene.

Gratulerer til beboerne med ny flott fasade og fasiliteter!
 
 
 
 
En fargeglad hverdag

Den nye barnehagen i Festeråsdalen i Olsvik åpnet dørene for 140 spente barn i august 2015. Dette er blitt en trygg og moderne barnehage i flotte omgivelser, en grønn lunge langt fra bilister og støy.

­­­­­- Kunden gir inntrykk av at de er imponert av hva Stoltz Entreprenør AS klarer å få til, sier prosjektleder Gisle Clementsen.

Barnehagen er på to plan med betongdekke mellom etasjene og på taket. Dette har blitt en fargeglad og moderne barnehage med flotte kvaliteter i miljøvennlige materialer

Vi ønsker små og store velkommen til en ny og leken hverdag!

 

   
   


Historisk på Stend
 
Stoltz Entreprenør AS ferdigstilte i 2014 en omfattende ombygging og restaurering av det historiske jenteinternatet på Stend Vgd skole. Dette var i hovedsak en tømmerjobb med mindre betongarbeider, og resultatet ble meget bra!
 
Bygget ble totalrestaurert innvending, og tilpasset for nye bruksområder: Bygget skal brukes til elever med hverdagslivstrening og med ulike funksjonshemminger. Dette krevde mer areal, mer personale og ulike tekniske hjelpemidler.
 
Utvendig ble all kledning fjernet, vegger rettet opp og etterisolert for deretter å få ny kledning med samme bordtykkelse som den gamle kledningen fra 1933.
 
Bygget fikk beholde noen gamle detaljer, slik som hovedinngangen og smijernstrappene. (se bilder under)
 
Historisk grunn
 
Under 2. Verdenskrig bygget tyskerne en leir i området rundt gården på Stend og Stend stasjon.
De okkuperte også bygninger i nærområdene, og mest sannsynlig også deler av skolen eller internatet, ifølge informasjon fra Hordaland fylkeskommune. 
 
Området ved Stend / Fanafjorden var viktig for forsvaret av Bergen, så det var plassert flere avdelinger samt bygget ulike forsvarsverk rundt Kalandsvannet / Titlestad / Stend / Fanahammeren og Krokeide.
 
Etter krigen ble de fleste byggene revet mens de resterende ble overtatt av Stend jordbruksskole. Hovedhuset fra 1860 årene ble fredet så tidlig som i 1924.
 

 
 
Boligutvikling i Stoltz Bolig AS
 
Har du en eiendom som kan være aktuell å utvikle til boligformål?
Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale!
 
Stoltz Bolig AS ble etablert høsten 2001 for å sikre en god totalløsning ved planlegging, prosjektering og bygging av boliger.
 
Stoltz Bolig AS bygger både blokkleiligheter, terasseleiligheter, rekkehus eller eneboliger i feltutbygging.
 
Hos Stoltz Bolig AS pågår det en kontinuerlig utvikling av nye boligområder, så nøl derfor ikke med å ta kontakt med oss.  
 
Daglig leder Per Christian Stoltz:
 
Mobil: 951 90 199
Epost: per.christian@stoltz.no

Stoltz Bolig AS oppfyller boligdrømmen...
Boliger tilpasses omkringliggende terreng på en god måte.
 

KONTAKT

Besøksadresse:
Damsgårdsveien 145
5160 Laksevåg

Tlf sentralbord: 55 34 86 00
E-post: firmapost@stoltz.no

BROSJYRE

BROSJYRE