110 år i 2015


Du er her:
Tilbake til røttene ved Kjebogen kai

Algaard & Stoltz, starten på Stoltz Entreprenør AS, startet sin virksomhet i 1905 med å bygge kaier. Ved Kjebogen kai har selskapet gått tilbake til røttene. Her har naturens elementer virkelig skapt utfordringer.

— Her har det vært vær og vind, flo og fjære, bølger og sjøsprøyt og utfordringer med snø og en kald vinter, sier prosjektleder Bjarte Soltveit til Støpeskjeen.

Grunnarbeidet begynte i mai 2017 med utsprenging av 40 000 kubikk med fast fjell. Sjøen ble fylt inn med masser for å lage kaifronten og ble det foretatt dypkomprimering av utfylt område. Her brukte man en maskin med et fall lodd på 22 tonn som man slapp fra 11 meters høyde for å komprimere massene helt ned til bunns. Her har det vært sjøarbeid med undervannsutsprengning, mudring av seilingslei med 4500 kubikk og miljøtildekking av forurenset havbunn 2000 m2.

 Tunge elementer

Betongarbeidene startet i oktober med prefabrikasjoner av elementer på land etter at fundamentering for kai med stålpæler var foretatt av underentreprenør. Montasjen startet i januar og foregikk utover vinteren. Kaidekke ble støpt i mai i år.

—  Tunge elementer har vært en utfordring, Men Bjørn Lillemoen har vært flink å legge en god plan på dette, sier Soltveit.

 —  Det har krevd mye planlegging for å optimalisere produksjonen, slik at det skulle være minst mulig rigging ut og inn med mobilkran. Dette er en utfordring som vi har løst bra, det har vært en suksess, sier han.

 Han syns det har vært spennende å jobbe med kai, det er ikke noe man gjør hvert år.

 — Det er spennende med sjø og sjøarbeid, fundamentering. Men det er jo utfordrende å ikke kunne se hva du holder på med i sjøen. Vi har filmet og scannet for å få kontroll, sier prosjektlederen som er fornøyd med resultatet. 

 
  
  
 
 

KONTAKT

Besøksadresse:
Damsgårdsveien 145
5160 Laksevåg

Tlf sentralbord: 55 34 86 00
E-post: firmapost@stoltz.no

BROSJYRE

BROSJYRE